Στις 3 Αυγούστου σε πλήρη λειτουργία η Ιόνια Οδός

Με το «καλημέρα» του Αυγούστου, τίθεται σε λειτουργία η δεύτερη ζώνη διοδίων της Ιονιας Οδού. Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 1η προς Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017, θα ξεκινήσει η λειτουργία του μετωπικού σταθμού διοδίων της Κλόκοβας, καθώς και των πλευρικών σταθμών του ανισόπεδου κόμβου (Α/Κ) Μεσολογγίου, με χρέωση 2,95 ευρώ και 1,25 ευρώ αντιστοίχως για τα ΙΧ.

Σήμερα, σε κυκλοφορία έχουν παραδοθεί τα 182 από τα συνολικά 196 χλμ. του αυτοκινητόδρομου, ενώ τα εναπομείναντα 14 χλμ. από Πέρδικα Ιωαννίνων έως και Α/Κ Εγνατίας, πρόκειται να παραδοθούν σε κυκλοφορία την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017.

Όπως ανήγγειλε την περασμένη εβδομάδα, κατά την παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος Αμφιλοχία – Σελλάδες, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, τα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου θα κάνει ο Πρωθυπουργός στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι μετωπικοί σταθμοί διοδίων που θα συναντούν λοιπόν οι οδηγοί στη διαδρομή από Αντίρριο έως Ιωάννινα θα είναι στην παρούσα φάση δύο, στην Κλόκοβα και στο Αγγελόκαστρο. Με την πλήρη λειτουργία της, η Ιόνια Οδός θα διαθέτει τέσσερις ζώνες χρέωσης.

Η ζώνη χρέωσης που τίθεται σε εφαρμογή στο τμήμα από Α/Κ Αντιρρίου έως Α/Κ Χαλικίου έχει μήκος 46,5 χλμ. και περιλαμβάνει στην παρούσα φάση το μετωπικό σταθμό διοδίων Κλόκοβας και τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων στον Α/Κ Μεσολογγίου. Οι τιμές διοδίων τελών στα μετωπικά διόδια Κλόκοβας διαμορφώνονται για δίκυκλα/τρίκυκλα σε 2,05 ευρώ, για ελαφρά οχήματα 2,95 ευρώ, για φορτηγά ως 4 άξονες 7,45 ευρώ και για μεγαλύτερα οχήματα 10,40 ευρώ. Αντίστοιχα, στα πλευρικά διόδια Μεσολογγίου οι τιμές διαμορφώνονται ανά κατηγορία σε 0,85 ευρώ, 1,25 ευρώ, 3,10 ευρώ, 4,40 ευρώ.

Η τιμή διοδίου τέλους καθορίζεται σε κάθε μετωπικό σταθμό βάσει του συνολικού μήκους της ζώνης στην οποία ανήκει ο σταθμός. Στους πλευρικούς σταθμούς εξόδου, βάσει του μήκους από την αρχή της ζώνης στην οποία ανήκει ο σταθμός μέχρι το σταθμό και στους πλευρικούς σταθμούς εισόδου βάσει του μήκους από το σταθμό έως το τέλος της ζώνης στην οποία αυτός ανήκει.

Μέσα στο επόμενο διάστημα, με τη λειτουργία των μετωπικών σταθμών Μενιδίου και Τερόβου και των πλευρικών Γαβρολίμνης, Άρτας και Γοργόμυλου θα ολοκληρωθεί το σύστημα χρέωσης της Ιόνιας Οδού.

Η εταιρεία Νέα Οδός, που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο, προσφέρει σε όλο το μήκος της Ιόνιας Οδού που βρίσκεται σε κυκλοφορία, μια σειρά υπηρεσιών οδικής ασφάλειας και εξυπηρέτησης:

Α) 24ωρα Περίπολα Οδικής Ασφάλειας

Β) 4ψήφιο αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 24ωρης λειτουργιάς, 1075

Γ) Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στον αριθμό 2641 306 306

Δ) Δωρεάν Οδική Βοήθεια σε περιπτώσεις ακινητοποίησης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *